برداشت محصول منحصربه‌فرد زردک در مزارع شهرستان آران و بیدگل
شناسه خبر : 638 | تاریخ انتشار : ۲۵ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۳ |

به گزارش افق نو آران و بیدگل؛ زردک که همان هویج ایرانی است، به شیوه‌های رایج قدیم در شهرستان آران و بیدگل کشت می‌شود و این روز‌ها فصل برداشت این گیاه مغذی و پرفایده است.

زردک سالیان متمادی است که در آران و بیدگل کشت می‌شود.

زردک حاوی آنتی اکسیدان وپتاسیم وسایر مواد مغذی است که یکی از فواید زردک، کمک به کاهش کلسترول خون است.

مصرف زردک برای بهبود زخم ها، بریدگی‌ها و التهابات، از بین رفتن میکروب های مضر در دهان و کاهش بروز پوسیدگی دندان می‌شود. دارا بودن خواص قلیایی و تصفیه کننده خون از فواید این محصول است. هم چنین با توجه به مواد معدنی غنی و فسفر و پتاسیم، زردک به کاهش وزن به عنوان یک میان وعده مفید کمک می‌کند. از آن مانند هویج برای پخت مربا و… نیز استفاده می‌شود.

برداشت زردک هر سال در فصل زمستان آغاز می‌شود، سطح زیر کاشت زردک در شهرستان آران و بیدگل بیش از ۱۰ هکتار است که به صورت پراکنده در زمین‌های زراعی مرکز شهرستان بویژه مزرعه شعیب آباد کشت می‌شود، باتوجه به ویژگی های خاص این محصول، هر ساله بیش از نیمی از آن به دیگر شهرهای کشور ارسال می شود.

دانش کشت و برداشت خاص زردک آران و بیدگل موجب شده در اسفند سال ۱۴۰۰ این محصول در فهرست آثار ملی ناملموس کشور ثبت شود.


ثبت دیدگاه
    • دیدگاه‌های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سردبیر در پایگاه خبری منتشر خواهد شد.
    • پیام‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام‌هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.