به گزارش افق نو آران و بیدگل؛ لباس یکی از مولفه های مهم در انتقال فرهنگ نامتجانس است که هم شکل و تصاویر منقش روی لباس و هم نوع و سبک دوخت و اندازه و قواره لباس بر سبک زندگی اثر مستقیم دارد. در بازار به وفور لباس هایی منقش به تصاویر زنان عریان، حضرت […]
به گزارش افق نو آران و بیدگل؛ لباس یکی از مولفه های مهم در انتقال فرهنگ نامتجانس است که هم شکل و تصاویر منقش روی لباس و هم نوع و سبک دوخت و اندازه و قواره لباس بر سبک زندگی اثر مستقیم دارد.
در بازار به وفور لباس هایی منقش به تصاویر زنان عریان، حضرت مسیح ع، تصاویر خشونت آمیز، مواد مخدر و… دیده می شود. این لباس های در معرض دید، هم بر تن افراد اثر ضد فرهنگی دارد و هم در مسیر بازدید کنندگان از بازار به مثابه یک نمایشگاه نقاشی(گالری) بر روی روان همه تماشاچیان از بازار اثر منفی و ضد فرهنگی می گذارد.
سبک دوخت لباس بانوان به تعداد قابل توجهی مجلسی است، یعنی لباس هایی که پیش تر به عنوان لباس مجلس زنانه شناخته می شود، هم اکنون در ملاء عام و در جامعه به راحتی پوشیده می شود. این لباس های تنگ، کوتاه، بدن نما، با رنگ های جیق و جذاب، چاک دار برای نمایش اندام های خصوصی و… ترویج زندگی غیر غفیفانه است و با زیست عفیفانه منافات دارد که باعث اثرات منفی در سیاست و فرهنگی و اجتماع می گذارد.
فرهنگ غربی در جزءترین عناصر، با هنرمندی تمام فعالیت می کند. از پیش انداز آرایشگاه منقش به نقوش انسان های مغرور و خشن گرفته تا نمادسازی بر روی ظروف یکبار مصرف.
بخشی از این نفوذ به صورت مستقیم با کالای وارداتی است اما بخش عمده آن به وسیله پیاده نظام فرهنگی غربی به وسیله الگودهی و نفوذ جریانی صورت می پذیرد که در این ساحت نیز باید دقت نظر داشت. اساتید هنر با الگودهی های ضدفرهنگی برای تولیدات هنری و فرهنگی هنرجویان و دانشجویان خود، ناشرین نشریات مدل و سبک و مقالات تخصصی، گردانندگان صفحات و کانال ها و سایت های اینترنتی و فروشندگان محصولات خام گرافیکی از این دست افرادند که خواسته یا ناخواسته به عنصر فعال نفود فرهنگ نامتجانس تبدیل شده اند.
تصمیم گیران فرهنگی باید در عرصه قانون گذاری و اجرای قوانین موجود و در بعد مهم تر، تقویت مولفه های فرهنگ بومی و دینی اقدامات جدی تری را عملیاتی کنند.
Monday, 19 May , 2025