به گزارش افق نو آران و بیدگل؛ جمهوری اسلامی ایران برای مذاکرات هسته ای آتی نیاز به افزایش قدرت چانه زنی خود را دارد. بنابر اعلام منابع داخلی و غربی، جمعه این هفته یعنی نهم آذرماه قرار است بعد از دو سال وقفه، مذاکرات ایران و غرب از سرگرفته شود. با نگاهی به تجربه چندین […]
به گزارش افق نو آران و بیدگل؛ جمهوری اسلامی ایران برای مذاکرات هسته ای آتی نیاز به افزایش قدرت چانه زنی خود را دارد.
بنابر اعلام منابع داخلی و غربی، جمعه این هفته یعنی نهم آذرماه قرار است بعد از دو سال وقفه، مذاکرات ایران و غرب از سرگرفته شود.
با نگاهی به تجربه چندین دهه از مذاکرات ایران با اروپا و آمریکا، لازمه ی هر مذاکره ای، داشتن برگ های برنده و ارائه حداکثر توقعات و مطالبات ملی در پشت میز مذاکرات است. در این صورت است که طرف مذاکره کننده یک قدم عقب تر و یک پله دورتر از نقطه حساس منافع ملی بر سر میز می نشیند و چانه زنی میکند. مذاکرات سال۸۸ و مذاکرات برجامی در قالب ایران و کشورهای 1+5 در دهه۹۰، نمونه بارزی از موفقیت ها و عدم موفقیت های ما در زمینه مذاکره است.
بر اساس تشریح جزئیات گروه مذاکره کننده ایران با کشورهای اروپایی، در سال ۱۳۸۸ روسای جمهور ترکیه و برزیل با میانجیگری در مسئله کاهش تولید اورانیوم باغنای ۳درصد و بیشتر، پس از توافق بر سر تهاتر دریافت اورانیوم ۲۰درصدغنی شده جهت مصارف پزشکی با اورانیوم ۳درصد غنی شده ایرانی، هیچ گاه طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکرد و دانشمندان ما بدون ملاحظه تهدیدات و تحریم های صنعتی و علمی، اقدام به تهیه اورانیوم ۲۰درصد نمودند. که این موضوع به صراحت در خلال مذاکرات به طرف دیگر بیان شده بود. همین اقدام انقلابی در دستیابی به غنای ۲۰درصد باعث خشم و غضب طرف مقابل و اقدام به حذف دست اندرکاران توسعه برنامه هسته ای و به شهادت رساندن دانشمندان هسته ای ما گردید.
در مذاکرات برجامی اما با وجود انجام تعهدات تعجب برانگیر تیم ظریف به صورت یک طرفه و یکجا، طرف غربی هیچ یک از تعهدات خود را به بهانه های مختلف عملیاتی نکرد؛ بلکه با افزایش شیطنت های سیاسی، مانع سرمایه گذاری های خارجی، افزایش تعداد تحریم های افراد و نهادها، کارشکنی در صدور روادید، وضع قوانین داخلی شدیدتر علیه اتباع ایرانی متردد در آمریکا و… شدند.
این تجارب تلخ و شیرین بر لزوم دقت بیشتر در راهبردنگاری، تنوع در روش های مطالبه گری، تنوع در شگردهای مذاکره، تهیه نقشه راه و برنامه ای دقیق و هماهنگ در تهران می افزاید.
پس از تجاوز گستاخانه رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران و پرتاب تعدادی موشکی نقطه زن و پهپاد انتحاری به مراکز نظامی در پنجم آبان ماه امسال، سیاست مداران و فرماندهان ارشد نظامی در صدد واکنشی متفاوت و قطعی هستند.
این عملیات پیش بینی شده میتواند برگ برنده ای باشد برای افزایش سطح مطالبات طرف مقابل و افزایش قدرت مذاکره کننده برای رسیدن به توافقات احتمالی.
هرچند ما هیچ گاه از توافق با غرب و اروپا روی خوش و عایدی ندیده ایم، اما تغییر زائقه بین سیاست مداران داخلی با تغییر دولت ها و اولویت های حکمرانی و نیز با هدف بسته نشدن درب ارتباط با کشورهای اروپایی تاجای ممکن و پیش دستی در مدیریت جهان و کاهش گزندهای آنها لازمه سیاست خارجه ماست.
بر این اساس بهترین زمان برای اجرایی کردن عملیات وعده صادق۳ با توجه به آمادگی های صورت گرفته و پیش بینی های انجام شده، تا قبل از جمعه نهم آذر و در هین یکی دو شب باقی مانده است.
البته شیوه عملیات مذکور با در نظر گرفتن مواضع مسئولین ارشد سیاسی و نظامی در روزهای اخیر، حدقل درگیر کردن سایر کشورها و افزایش قدرت تخریبی ادوات و تجهیزات نظامی و موشک ها در خاک فلسطین اشغالی و مواضع رژیم صهیونیستی است.
به امید موفقیت وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در احقاق حقوق مردم کشورمان و تقویت جبهه مقاومت به عنوان راهبرد دفع تجاوز از دور و کمک به هم نوع و همکیشان مان در سرتاسر گیتی و صدور الگوی انقلاب اسلامی برای سایر ملت ها در عرصه سیاست ورزی.
Monday, 19 May , 2025